oncologische zorg thuis
oncologische zorg thuis
Maatschappij

Amgen Breda zet zich in als vrijwilliger bij De Honingraad: centrum voor mensen die leven met en omgaan met kanker.

Elk jaar zetten medewerkers van Amgen wereldwijd hun tijd, energie en talent in voor goede doelen. Dit keer stak een groep vrijwilligers van Amgen Breda de handen uit de mouwen bij De Honingraad, een centrum dat dankzij de inzet van vrijwilligers een gastvrije plek biedt voor mensen die leven met kanker.

De connectie tussen onze missie om patiënten te helpen en het werk van De Honingraad maakte deze dag bijzonder betekenisvol. Het was daarom een logische keuze voor onze collega’s om hun ‘Impact Day’ aan deze organisatie te wijden. Elk jaar krijgen medewerkers van Amgen de kans om één werkdag per jaar te besteden aan vrijwilligerswerk voor een goed doel naar keuze. Met deze 'Impact Day' maken de medewerkers van Amgen een verschil, zowel in Breda als daarbuiten.

Bij De Honingraad namen onze collega’s allerlei broodnodige taken op zich. Van het wieden van onkruid en het opknappen van de voortuin, tot het verplaatsen van een zware kast en het wassen van ramen — geen klus was te groot of te klein. Dankzij deze inzet hebben we het team van De Honingraad kunnen ondersteunen en bijgedragen aan een plek waar mensen zich welkom en gesteund voelen. Het centrum is sterk afhankelijk van vrijwilligers, en elke extra hand is welkom, dus we zijn trots dat we hebben kunnen bijdragen.

Dit was de eerste keer dat we hier als vrijwilligers actief waren, maar gezien de positieve ervaring kijken we ernaar uit om in de toekomst vaker te helpen.

Bij Amgen Breda geloven we sterk in het teruggeven aan de gemeenschap. Dit initiatief is slechts één manier waarop we onze missie om patiënten te helpen, in de praktijk brengen. We zijn dankbaar voor de kans om samen met De Honingraad een ondersteunende omgeving voor iedereen te creëren.